Cursus: Mindfulness
In de training staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of aandacht centraal. Je krijgt een aantal praktische en effectieve oefeningen aangereikt waarmee je stap voor stap leert, met mildheid en vriendelijkheid, te observeren wat zich aan je voordoet. Zonder daarover te oordelen, zonder het te willen veranderen, zonder ervoor te vluchten of ertegen te vechten en zonder je erdoor te laten meeslepen.
In plaats van op te gaan in verhalen die je over je leven bedenkt, leer je het leven zoals het NU is, ten volle te omarmen. Je stapt daarmee uit de dagelijkse routine en vaste reactiepatronen. Er komt meer ruimte om, ook in stressvolle situaties, te handelen vanuit rust en helderheid. Met als gevolg meer plezier en energie om te genieten van de kleine dingen van het leven.
De training is laagdrempelig. Er is geen speciale kennis, conditie of ervaring nodig.  Ook als je al ervaring hebt met meditatie kan de training een behoorlijke verdieping geven aan je meditatiebeoefening, bewustzijnsontwikkeling en je helpen om aandacht effectief te integreren in je dagelijks leven.

Wanneer is het?
De cursus is op 05-03, 12-03, 19-03, 26-03, 02-04 en 09-04-2018

Wat zijn de tijden?
Op maandag van 19.00 - 21.00 uur

Waar is het?
Ontmoetingscentrum Sophiastaete

Wat zijn de kosten?
Een cursus bestaande uit 6 lessen kost € 84,-

Zijn er materiaalkosten?
Ter ondersteuning voor het oefenen thuis ontvang je (tegen betaling van € 5,-) een aantal Mp3 bestanden met geleide meditaties en oefeningen + een werkboekje met tips en trics.